Ładne auto, i ten modny ostatnio bialy kolor
Pierwszy przegląd po roku nadchodzi - Kraków
Zwiń
X
-
Pierwszy przegląd po roku nadchodzi - Kraków
Witam
Cieszę się że forum wróciło do życia
U mnie rok "minął jak strzała" i nadchodzi pierwszy przegląd.
Jako że mam O1 1.6 TwinPower to czeka mnie z tego co się orientuje:
- przegląd w Skodzie po roku lub 15 tyś (z wymianą oleju)
- przegląd instalacji gazowej w Skodzie
- przegląd auta + instalacji LPG w Stacji Kontroli Pojazdow
Auto kupione w Emidzie w Krakowie i posiadam kupony rabatowe na przeglądy oraz złotą karte (która daje mi 10% zniżki).
Dowiedziałem się już że jak przywioze swój olej to nie mogę skorzystać z kuponów rabatowych - więc zostaje tylko złota karta.
I teraz pytanko czy warto szukać gdzieś taniej?
Interesuje mnie żeby zrobić wszystko jak trzeba ale nie zamierzam wlewać takiego drogiego oleju (4,5l za 275zł) ponieważ i tak będe jeździł co 15 tyś lub co rok na przegląd.
Macie jakieś sugestie??? W Interauto na Kocmyrzowskiej bedą lepsze ceny???Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
-
-
Re: Pierwszy przegląd po roku nadchodzi - Kraków
Zamieszczone przez mlacDowiedziałem się już że jak przywioze swój olej to nie mogę skorzystać z kuponów rabatowych - więc zostaje tylko złota karta.
I teraz pytanko czy warto szukać gdzieś taniej?
Interesuje mnie żeby zrobić wszystko jak trzeba ale nie zamierzam wlewać takiego drogiego oleju (4,5l za 275zł) ponieważ i tak będe jeździł co 15 tyś lub co rok na przegląd.
Macie jakieś sugestie??? W Interauto na Kocmyrzowskiej bedą lepsze ceny???
niz rok (15 tys) - razem z olejem i przegladem gazu zaplacilem 560 IMO
nie jest to duzo i nie warto kombinowac
Komentarz
-
-
W Interauto na kocmyrzowskiej dostajesz rabat dla OCP i możesz przywieść swój olej i nie tracisz przez to również rabatu. Olej 5l kosztuje dla wymian co 15kkm max 150zł z przesyłką na allegro. A są na allegro sklepy z Krakowa więc możzna olej samemu odebrać.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
ja wczoraj bylem u znajomego mechanika z emidy w krk na wymiane oleju i filtrow na 15kkm i zaplacilem za wszystko cale 165 zeta (olej ,filtr oleju i kabinowy)+wymiana wiec moze nie warto w serwisie tego na 15 tys robic
wrazie czego sluze telefonem lub PW do mnieByła O2 1.9 TDI BXE AMBIENTE
Jest O3 1,4 TSI CHPA Elegance WHITE CANDY/ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Jest RAPID SPACEBACK RED CORRIDA 1.6 TDI
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...447483#1447483
Komentarz
-
-
a to juz tajemnica i nie moge zdradzic
robocizna to bardzo przezroczysty olej min o poj 1l.Była O2 1.9 TDI BXE AMBIENTE
Jest O3 1,4 TSI CHPA Elegance WHITE CANDY/ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Autko mam na gwarancji (kupione rok temu) więc wolałbym w ASO.
Ja bylem tydzien temu, identyczna sytuacjy tyle ze minal mniej
- olej 275 zł
- przegląd Stacja Kontroli Pojazdów 160 zł
- przegląd ASO 250 zł (tego nie jestem pewien)
- przegląd ASO gazu 100 zł
---------------------------------------------------------------------
RAZEM 790 złSkoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
-
ja bylem na 15 tys .auto mam ze stycznia i na gwar. na roczny i tak zawitam w aso bo nie ma innego wyjscia ale jakby ktos chcial co kolwiek zrobic poza aso za niezle pieniazki to polecam .u kolegi robie wszystkie swoje samochody 5 szt w tym momencie np.wymiana klockow opel astra H 122 zl przod (na czesciach ori badz na renomowanych firm )sporo Taxi robi u nich samochody.
przeglad w aso nieunikniony po roku
spróbuj skontaktowac sie z DJCZASon ma znajomosci na interauto moze da sie cos zalatwic taniej jeszczeByła O2 1.9 TDI BXE AMBIENTE
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mlacAutko mam na gwarancji (kupione rok temu) więc wolałbym w ASO.
Ja bylem tydzien temu, identyczna sytuacjy tyle ze minal mniej
- olej 275 zł
- przegląd Stacja Kontroli Pojazdów 160 zł
- przegląd ASO 250 zł (tego nie jestem pewien)
- przegląd ASO gazu 100 zł
---------------------------------------------------------------------
RAZEM 790 zł
co wiem po roku jest tylko badanie techniczne inst. gaz. - 60 zl, pierwszy przeglad
samochodu jest dopiero po trzech latach
Za olej zaplacilem 225 zl oprocz tego 80zl rabatu - no i Twoje wyliczenia
mniej wiecej zgadzaja sie z tym co zaplacilem
Komentarz
-
-
z tego
co wiem po roku jest tylko badanie techniczne inst. gaz. - 60 zl, pierwszy przeglad
samochodu jest dopiero po trzech latach
Według przepisów przegląd ma być pełny za 160 złSkoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBW Interauto na kocmyrzowskiej dostajesz rabat dla OCP i możesz przywieść swój olej i nie tracisz przez to również rabatu. Olej 5l kosztuje dla wymian co 15kkm max 150zł z przesyłką na allegro. A są na allegro sklepy z Krakowa więc możzna olej samemu odebrać.
orientujesz się może jaki jest koszt pierwszego przeglądu szkodników z naszymi silnikami ( zmienny okres przegladów)?
Moja Niunia ma 24000 i informuje że do przeglądu juz tylko 5000
Pozdrawiam
p690
Komentarz
-
-
Ja ze swoim olejem zapłaciłem poniżej 300PLN na przeglądzie ok 30k km.
Nie polecam za to Interauto na Zakopiańskiej. Nawet nie pokasowali błędów z komputera i źle ustawili przegląd (ustawili stało okresowy zamiast zmiennookresowego). Wróciłem, żeby poprawili i dalej ustawili na stałookresowy. Kolesie nie mają zielonego pojęcia o swojej pracy.
Komentarz
-
-
A z czego tak wnioskujesz?
Ludzie którzy mają TwinPOWER otrzymali pisma ze Skoda Auto że jako że mają LPG to ich auta powinny być serwisowane na QG0/2.
Oczywiście jak masz pieczątkę na dwa lata to możesz nie jechać ale dla mnie i tak te przeglądy co dwa lata to bezsens. Przegląd droższy i olej droższy, jak dla mnie, wychodzi na to samo jak zrobie co roku na tańszym oleju.
Ale każdy kalkuluje pod siebie.Skoda Octavia Tour MORE 1.6 TWIN POWER
Yamaha FZ6 s2 Fazer ABS
Komentarz
-
Komentarz